Un bun prieten !

Posted in By Mihaela Br. 0 comments

In lumea mea , animalele ocupa un loc important , pentru ca pentru mine ele sunt suflete frumoase care ofera dragoste fara a cere nimic in schimb ! Asa ca , intr-un fel sau altul , mereu am sa incerc sa arat frumusetea adoptarii unui animalut , cum viata poate sa iti fie mai frumoasa daca ii ai alaturi !
Cum traim in Romania , la ordinea zilei sunt si stirile despre cainii abandonati , ucisi sau tratati cu cruzime de catre semeni de ai nostri care nu cunosc cuvantul compasiune ce sa mai zic iubire ! Vrem , nu vrem , lumea in care traim are si suflete meschine si pline de rautate gratuita , care vor exista atat timp cat cei ce cunosc bunatatea nu vor iesi in fata sa lupte pe orice cale sa sustina dreptatea , echilibrul si atitudinea frumoasa !
Era o zi luminoasa de vara cand a intrat in viata noastra o catelusa alba si frumoasa , metis de husky banuiesc ! De fapt , in curtea noastra a intrat , adusa de la bunici , pentru ca nimeni nu mai putea sa aiba grija de ea ! Si cum ea era cea mai in varsta dintre cainii de acolo , s-a decis ea sa fie cea careia sa i se schimbe lumea !
Se pare ca fugind de rautate s-a ascuns in curtea bunicii si acolo a ramas , dand nastere la pui pe care i-a ingrijit cum a putut si iata ca asa au trecut vreo 4 ani ! Legata in lant , ca asa e pe la sate , a crescut acolo , cu bucuria ca cineva bun ii da mancare zilnic , o apara de frig si nu o lasa pe ulite ! Numai ca , bunicii imbatranesc , puterile nu ii mai tin , asa ca , cine sa mai aiba grija de vreo 3 catei ? S-a venit cu idei , stiti cum e , la care renuntam ! Pentru mine si cei ca mine care cred in bunatatea animalelor nu exista loc de a renunta la ele , asa ca stabilit a fost , isi va schimba doar domiciliul , atat!
Bineanteles ca pentru un catel , crescut in lant si temator fata de oameni , schimbarea nu a fost chiar roz , dar si-a dat seama ca aici e libera si mai are si un prieten , care de altfel o innebuneste cu nazbatiile si tineretea lui !
Din catelul trist , slabut si cam timid acum aproape un an , a devenit vesela , puternica si libera si nu trece o zi sa nu ne multumeasca , ca are o alta viata si e fericita !
Sper sa fie langa noi inca multi ani de acum incolo si in numele cateilor tristi din lumea asta sa fie ea cea mai fericita !

Va povestesc astfel o experienta , ce poate parea unora banala , dar ideea este ca daca nu cunosti concret cum e viata unui catel , cum iti poate schimba viata un animalut, nu poti decide si nu poti intelege ce alegeri poti face , punand mereu in fata ca nu poti , ca nu ai nevoie !
M-as bucura sa aud ca sunt multi care gandesc ca si mine si sa citesc experientele lor placute cu prietenii lor loiali !


Asha , cea mai tanara si cu nazbatii !
Pare ca se musca , dar doar se joaca ! Desi afara e ger , treaba lor nu este decat sa se bucure de zapada !