Ce ne facem cu aparențele ?

Posted in By Mihaela Br. 5 comments

O întrebare retorică , cel puțin pentru mine ! Ne lovim prin viață de judecata unor oameni , pe care îi considerăm apropiați sau pentru care facem greșeala dureroasă de a ne dărui sentimente , energie și timp !
Vi s-a întâmplat deseori , nu ?!
Observ că majoritatea oamenilor , indiferent de vârstă , ajung să judece fără să încerce măcar să cunoască adevărul pe care îl anihilează , îl despică și căruia îi dă lovitura de grație !
Lovitura e prima , urmează răutatea gratuită , judecata neândreptățită și catalogarea definitivă a individului ! Care , săracul , nici nu știe cine îl vorbește pe ascuns , nici nu știe , el stă liniștit , senin !
Senin că are prieteni adevărați sau măcar oameni de calitate alături !
Cel mai trist este că nimeni nu le cere " judecătorilor " să dea verdicte despre viața , experiența sau sufletul celuilalt ! Pentru că celălalt își vede de viața , lumea și trăirile sale !
Dar ce este de asemenea hilar ? Că ei continuă să creadă în ce judecă și apoi atacă ! Răutăcios , apatic , derutant !
Iar în final , își savurează mica victorie asupra celuilalt , crezând cu tărie că are dreptate să procedeze așa și nu altfel !
Aceasta este pe scurt povestea puțin romanțată a lumii care vorbește că nu are ce face !
Așa numesc eu pe cei care nu știu să își vadă de zilele lor care se scurg , de viața lor pe care ar trebui să și-o revizuiască , a acelora care nu cunosc principii de omenie pură sau suflet bun! Nu cunosc , pentru că nu au încercat , nu au vrut sau mai rău , pentru că așa sunt ei , au ales să fie așa pe parcursul timpului lor aici !
Oamenii aceștia , de obicei , nu arată adevărata lor față a sufletului , se ascund , trăiesc mințindu-se pe ei înșiși , pentru a păcăli pe ceilalți !
Oamenii aceștia nu vor ști niciodată să trăiască în echilibru interior , se vor măcina de bârfe , lucruri meschine și timp pierdut în energii negative și deznădăjduite !
Cum să îi ajutăm ? Nu avem cum , nu poți impune cuiva gândirea ta sau crezul tău , dacă el nu vrea și pace ! O va ține pe a lui până la final !
Da , oamenii se pot schimba , dar ar fi de punctat că doar cei care vor cu adevărat !
Să nu lăsăm pe cei care nu ne merită să intre în viața și lumea noastră atât de ușor , să nu le îngăduim să lovească în gândul bun cu răutate , să fim mai precauți cu aparențele !
Care , fără excepție , înșeală mereu și mereu !
Citește în ochii omului de lângă tine , mai atent , pentru a îi vedea sufletul , pentru că doar așa vei putea să nu te lași păcălit de aparențele materialului , vorbelor fățarnice , de cuvintele poleite frumos !
Să nu uit ! Nimeni nu știe adevărul tău mai bine decât tine , nimeni nu e îndreptățit să te judece în ceva ce nu îl privește , nimeni nu dă judecăți de valoare decât pentru sine însăși , nimeni nu are dreptul să te catalogheze și să te lovească cu pietre , nimeni nu te definește ca om ! Deci , nu lăsa pe nimeni să te transforme în acel celălalt !
Îl citez pe talentatul Charlie Chaplin , pentru că exprimă profund ideea mea -  Fă-ți griji pentru conștiința ta , nu pentru reputația ta . Conștiința este ceea ce ești tu , reputația este ceea ce gândesc ceilalți despre tine . Iar ceea ce gândesc ceilalți despre tine , este problema lor .

Pace să avem !