A fi firesc !

Posted in By Mihaela Br. 0 comments

Din pacate de prea multe ori , auzim ca nu merita sa fii bun , sa daruiesti bunatate neconditionat ! Gandirea multora din ziua de astazi este : daca esti bun , esti fraier!Insa , e o minciuna care ascunde invidia si nerecunoasterea faptului ca nu poti face bine asa din suflet , natural , insa daca observi ca altii o pot face , nu vrei sa admiti , ti-e greu sa ii intelegi pe altii care isi conduc viata dupa alte reguli si principii ! Ma refer , bineanteles , la cei in cauza , rautaciosii care considera bunatatea , in orice forme , o aiureala !
In general , este simplu : oferi bunatate , neasteptand nimic in schimb , primesti bunatate , curand ; mai frumos este ca primesti mai mult decat ai oferit , asta pentru ca legea universului nu se dezice : cauza si efect !
Nu trebuie sa fii bun in lucruri marete , ci in cele marunte : sa hranesti un animalut ratacit si chinuit de pe strazi care doarme in frig si nu se plange ( ati vazut vreodata cat de mult iti multumeste un catel ca i-ai oferit o mangaiere , un plic de hrana ?! ) si mai bine sa il salvezi de acolo ; privirea din ochii unui copilas orfan cand primeste si el ca ceilalti o jucarie simpla , un zambet , o imbratisare ; un cuvant bun , din suflet spus cuiva care are nevoie de incurajari , de viziune pozitiva ; faptul de a ajuta pur si simplu pe cineva , de a-ti rupe din timpul tau pentru a face ceva pentru cel de langa tine !
Nu prea exista compensarea - nu am timp , am problemele mele , nu am starea necesara sa il ajut pe celalalt , nu , orice poti face , oferi , daca devine pentru tine o prioritate acel ceva , numai ca asta depinde doar de tine , atat !
Avem nevoie de motivatii mereu , pentru ca viata nu e roz , nu este asemenea celei creionate in carti si filme , asa ca mereu , pusi in fata faptelor , evenimentelor mai mult sau mai putin placute , apare necesitatea sa fim motivati sa mergem mai departe , sa evoluam , sa devenim altii pe zi ce trece , dar altii mai buni ca altfel ce rost are ?!
Motivatiile nu le gasesti in exterior nicidecum , ele exista acolo in suflet , in mintea si gandurile tale , asteapta sa le aduci la lumina , de ce credem oare ca Dumnezeu ne-a creat fara a ne da si motoarele potrivite pentru a functiona perfect ?!
Asa ca , fii bun nu pentru ca este o perioada frumoasa si plina de emotie , cum este Craciunul , ci pentru ca asa esti tu in esenta ta ca om , fii bun si milos pentru ca de fapt te ajuti pe tine sa fii fericit si implinit , fii bun pentru ca exista destul rau in lumea asta , fii bun pentru ca asa este firesc !
Pace va doresc ! M.