Sa regasim in noi bunatatea!

Posted in By Mihaela Br. 0 comments

Ma intreb de multe ori,cum de noi oamenii uitam sa privim la cei de langa,suntem atat de preocupati cu rutina zilelor,incat parca trece viata iar noi nu am trait-o cu adevarat!E o zicere a lui Dalai Lama,lider spiritual al Tibetului,care a primit si premiul Nobel pentru pace-"Fii bun de cate ori se poate.Si intotdeauna se poate."...!!!Si asa e!De ce nu ar fi?Doar suntem lasati cu un scop maret si initiator de evolutie si transcendere dincolo de ce e  profund malefic...si,daca asa este si cu totii o stim inlauntrul nostru,de ce nu am face bine oricand putem !?Da,putem de fiecare data cand situatia ne-o cere!Pentru ca sta in noi puterea de a reactiona prin vorbe si fapte la ce intalnim in cale!Ca e mai usor,ca e mai greu,asta nu putem controla,dar atitudinea o putem !
Pai,daca e asa,de ce exista atata ignoranta langa noi,de ce nu facem Ceva?
Oameni sarmani,ce dorm pe strazi ,ce nu au ce manca cu zilele,care poate odinioara erau ca noi,cu o casa,cu o familie,cu fericire..oameni bolnavi,fie copii,fie maturi,care nu au posibilitati financiare sa devina sanatosi si se lupta cu saracia si sistemul in care traiesc...!Animale chinuite de pe strazi,lovite cu cruzime,alungate si omorate din placere uneori,care nu au nici o sansa daca o mana de oameni nu ar face voluntariat si nu ar i-ar salva prin propriile forte...nu pe toti ii pot salva,dar incearca macar!
Ma inclin in fata oamenilor care lupta pentru o cauza buna,pentru a reda vieti,destine ale oamenilor si animalelor!Dar,din pacate,ce putini suntem noi cei ce iubim animalele sau cei ce putem ajuta pe omul bolnav si sarac de langa noi!
Din experienta,spun ca se poate..poti salva nu un caine ci poate doi,nu o pisica ci poate 6,poti ajuta un om in nevoie cu putinul tau care va conta enorm pentru el si tot asa spre mai mult bine oriunde si oricand pana se aduna Binele si acopera Raul...
Eu zic,cei ce mai credem in a face bine sufletelor de langa noi care au nevoie de sprijin,de dragoste si forta sa unim incercarile noastre,umile si insuficiente in lumea fiecaruia dintre noi,sa devenim o forta care sa schimbe mersul lucrurilor...!
E un principiu in care cred... daca doi lupta pentru bine in toate formele lui,se va alatura al treilea si al patrulea..pana cand se transforma in Forta care misca muntii!
Hai sa iubim animalele,pentru ca sunt lasate aici sa ne fie prieteni si sa ne aduca alinare si zambete,hai sa ajutam cu putin pe cei in suferinta,pentru ca se aduna putinul si devine mult ,hai sa nu uitam ca puterea de a fi bun sta in esenta noastra divina,e acolo...trebuie doar sa o trezim si sa o crestem cu fiecare gest frumos,cuvant si gand curat!