Vine Craciunul,dar...!

Posted in By Mihaela Br. 0 comments

Ma bucur ca se apropie o sarbatoare frumoasa si incarcata de energie,care ar trebui sa ne aduca liniste,sentimente mai placute in suflete...de fapt,toate acestea trebuie sa incercam sa le avem zi de zi,pentru ca e absolut necesar sa avem mereu energie pozitiva pentru a trai frumos,nu numai la o sarbatoare deosebita cum este Craciunul!
Tristetea mea in aceasta perioada e legata,bineinteles,de faptul ca se sacrifica animale pentru placerea gurmanda a celor ce tin traditia ...se zice ca e crestina,de fapt e pagana pana in panzele albe...nu scrie nicaieri ca trebuie sa asociem Craciunul cu sacrificarea animalelor ca o jertfa(asa explica unii...)...oricum majoritatea,celor ce tin traditia,considera ca daca asa "se face",nu vor schimba ei ceva...!
Si ma intreb,de ce sa nu schimbam,oameni buni,ceva ce nu are nici o legatura cu sarbatoarea aceasta care ar trebui simtita la nivel spiritual,in primul rand...?!
Deja,pe la posturile tv,vezi pregatiri de taiere a porcului..parca ar fi ceva super deosebit de privit-cum se omoara animalul acela nevinovat,de altfel,cum se aduna ca la circ sa il vada cum isi da ultima suflare,cum se fac glume langa carnati si friptura...mi-e si greu sa mai scriu continuarea,e prea dur..eu vad totul din alta perspectiva,altii vad doar ce vor sa vad,adica ce ii intereseaza...
Pana la urma fiecare e liber sa faca ce vrea,dar liberul arbitru ar trebui sa il folosim intelept...sa mai si gandim,sa mai si privim dincolo de ce vedem cu ochii fizici,sa incercam sa intelegem mai multe daca tot spunem ca evoluam ca umanitate!Toti cei ce cumpara carne pentru masa de Craciun,isi pun intrebarea de unde provine?!S-a dovedit stiintific ca animalul cand este sacrificat,simte teroarea ca orice fiinta in pragul mortii,iar spaima aceea,se transforma in energie scazuta vibrational,energie care in organismul omului devine toxica,cu nimic benefic pentru sanatate...!
Stiu ca scenariul e sadic,dar chiar asa este..realitatea cam asa este,hai sa nu o mai cosmetizam sub masca sarbatorilor si traditionalismului...acum se sacrifica porcii,la Sfintele Pasti,mieii cei blanzi...!
Trist...din acest motiv,o sarbatoare asa frumoasa poate fi si incarcata cu o tristete profunda!Asta doar din punctul de vedere doar al celor vegetarieni si carora le pasa si de sufletele  animalelor!
Asa ca,randurile acestea sa le inteleaga doar cei ce au curajul si puterea sa inteleaga dincolo de aparente!
In alta ordine de idei,sa speram ca va veni ziua cand Craciunul va fi efectiv o sarbatoare plina numai de lumina,pace si energii pozitive!
Sa fim asa cum ne-a lasat Creatorul :buni,blanzi,iubitori si intelepti!