Bucuria simpla!

Posted in By Mihaela Br. 4 comments

De cele mai multe ori traim uitand sa ne bucuram de clipele obisnuite,ce par prea anoste sa le dam atentie mai mare!Eu incerc sa nu uit,pentru ca pe zi ce trece inteleg ca viata e frumoasa daca stim sa o traim prin aceste clipe ale zilei care adunate se transforma in viata si fericire ...
In a treia zi de Craciun,ca o minune as spune,a intrat in lumea mea si a familiei un nou sufletel...un catelus mic,mic(sincer nu am mai vazut unul asa pana acum)!Era pierdut pe drum,era pe punctul de a fi prins sub rotile unei masini si insistent cum e nu s-a lasat pana nu a ajuns la noi!
I-am gasit dupa 3 zile stapanul..a zis ca vine sa il ia si asa a ramas..se vede cat de mult il dorea!Dupa primele impresii,s-a vazut ca nu era prea bine ingrijit,el asa mic ,de o luna si ceva varsta,se pricepea sa se descurce pe strada,printre masini,zgomote si oameni...
E deja al nostru,asa ca,de acum incolo avem inca un sufletel frumos prin preajma...e un scump,e jucaus,stie sa dea noroc (Norocel ii e numele de acum inainte),stie multe pentru varsta lui mica,e curajos,istet si mai ales cuminte si iubitor...
Aparut de Craciun langa noi si semanand bine,dar in miniatura bineanteles,cu Bruno(prietenul nostru de 10 ani,ce s-a stins anul trecut...)eu zic ca e semn bun ca el ne-a ales pe noi si nu invers!
Multi nu prea inteleg cum de putem ingriji mai mult de un animalut...sincer,nu prea ma intereseaza ce cred,mai ales cei mai ranchiunosi,pentru simplu motiv ca nu ei traiesc in locul nostru,ei doar observa si spun vorbe...ca e greu uneori ,o fi,dar e prea frumos sa te simti iubit de cateva sufletele frumoase care zi de zi iti transmit iubirea lor neconditionata si iti aduc zambete in suflete cu fiecare privire si boacana!
De asta zic,aceste mici evenimente ale vietii,iti aduc bucurie reala pe chip si in interior..ca daca nu acestea,atunci care!?Asteptand mereu altceva sa ni se intample uitam ca viata trece,ca nu am trait-o decat asteptand ceva mai bun si uitand sa luptam pentru fericirea noastra!
Asa ca,sa ne bucuram de chipul dragalas al pisicutei sau al catelului de langa noi,sa ne bucuram de Noul An convinsi ca il putem face mai bun ca cel precedent,sa ne bucuram de cei de langa noi,sa zambim pentru ca avem o casa,o familie,vise,planuri si un viitor..pentru ca altii nu au acestea toate !
Revenind la animalute,sa nu uitam ca asemenea lui Norocel sunt mii de catelusi nevinovati,mii de pisicute hoinare,care cauta un stapan iubitor si care ar da in schimb dragoste mai multa decat poate oferi uneori un om !
De vedeti sau vi se arata in drumul vietii un suflet,nu il ignorati,poate fi o bucurie reala in lumea voastra!
Un pic de frumusete pura!