Confirmari

Posted in By Mihaela Br. 0 comments

Ma uit la oamenii din jurul meu si imi dau seama ca asemenea mie toti avem nevoie de confirmari , din toate perspectivele vietii !
Nu putem fi fericiti daca nu simtim aprobarea celorlalti , intelegerea lor ; nu putem trece de tristeti daca nu auzim de la altcineva un gand sau cuvant de alin si tot asa mai departe...
Cam astfel gresim , lasandu-ne condusi de exterior , de alte judecati de parca nu suntem capabili noi insine sa ne dam un sut inainte si sa mergem mai departe ! Pentru ca , cersim  tacit confirmarea din afara noastra , dar e ea autentica ?!
Nu e autentica , asta pentru ca fiecare experienta e privita de fiecare om din perspectiva lui si cum vezi tu lucrurile altii le vad pe dos si nu te vor aproba sau mai rau iti vor da o confirmare a ce crezi , total eronata !
Asteptam confirmari de mici , asa suntem crescuti de parinti , de societate si cand ne trezim maturi si capabili sa reactionam ne lasam prinsi in tipare de comportament care nu ne caracterizeaza !
Nu trebuie sa fii fericit decat prin tine insuti , nu ai nevoie de ceilalti sa iti spuna ca esti capabil , ca ai si calitati , ca te poti autodepasi  , ca poti deveni tot ce iti doresti , ca poti fi vizionar ...ceilalti , mai ales cei care te mai si invidiaza , nu iti vor da confirmari pozitive niciodata si uite asa , te poti trezi pe un drum gresit si te intrebi ce cauti acolo si nu te regasesti !
Nu avem nevoie decat de noi insine in a ne da liber la vise , la planuri care devin in timp realitati , nu trebuie sa asteptam ca cei din jur sa ne impartaseasca viziunile pentru ca poate nici nu le inteleg absolut deloc , nu trebuie sa asteptam raspunsuri la intrebarile interioare decat uitandu-ne in inima noastra si sa ne folosim mintea spre folosul inimii si asa vom reusi garantat !
Parintele Cleopa spunea asa frumos ca " trebuie sa ne coboram mintea in inima " si vom reusi sa fim autentici si fericiti cu alegerile si viata noastra  !
Hai sa ne lasam libertatea sa fim noi insine indiferent de situatie , varsta , timpuri si sa nu mai asteptam confirmari si sa nu ne pese ce "spune lumea '' pentru ca pana la urma doar noi ne traim viata si noi raspundem de ea cand ni se va cere !
Cu adaugarea de rigoare : sa fim noi cei lasati de Creator : buni , frumosi si unici ! :)