Privim sau doar vedem ?

Posted in By Mihaela Br. 5 comments

Într-o emisiune TV , cunoscută de altfel , am ascultat poveștile câtorva oameni , cu care viața nu a fost deloc darnică ! Oameni fie abandonați de mici în orfelinate , care au fost nevoiți să trăiască pe străzi , în canale , într-un mediu nouă celorlalți greu de imaginat ! Ce vină au copiii nedoriți de familie sau cei care sunt obligați să cunoască o lume plină de violență și mediocritate ?! Niciuna ! Doar ghinionul de a avea părinți nevolnici sau soartă potrivnică !
Sunt mii de astfel de oameni , cu suflet ca și noi , cu vise , dorințe ! Ceea ce observ mereu când întâlnesc astfel de povești care întristează și emoționează deopotrivă este că , fără excepție , ei au voința de a ieși din mediul acela , au viziunea de a se ridica și de a renaște ! Te întrebi , fără să vrei , de unde au energia și speranța de a face asta ?! Că de multe ori , noi cei mai norocoși , cu sănătate , cu familie frumoasă , cu o casă sau un job , nu reușim să fim pozitivi sau luptători pe cât am vrea sau ar trebui !
Eu cred că frica și renunțarea noastră vine uneori din faptul că nu mai privim lumea de lângă noi , la cei care nu au nici pe departe ceea ce avem noi ! Și astfel uităm unde ne aflăm , ne pierdem în probleme mărunte , nu mai avem motivație și credință de reușită !
Ne lăsăm duși de val , cum deseori se spune ! Dar nu trebuie , pentru că de fapt în fiecare zi avem datoria față de noi înșine să fim pozitivi , să mulțumim vieții și Dumnezeului nostru pentru ceea ce avem frumos , trainic , să fim energici sau măcar să încercăm , să mai privim spre cer și în jur !
Vă spun sincer , dacă te simți uneori mic , necăjit sau împovărat , nu alege să privești doar în inima ta , alege să privești la cei mai nefericiți decât tine și imediat vei vedea cum soluțiile apar , percepțiile se schimbă și nu mai pare totul așa negru sau gri !
E o chestie mult rostită , dar prea i se pierde valoarea !
De fapt e atât de simplu ! Te lovește viața tare , greu , tu alege să o lovești la rându-i mai cu forță , dar cu alte arme : voință , viziune , încredere , speranță , inteligență !
Mai important este să acționăm , că degeaba vrem , visăm dacă nu punem în practică pas cu pas ceea ce ne dorim bun în viața noastră !
Există câteva lucruri pe care ar trebui să ni le amintim în fiecare dimineață când ne trezim și începem o nouă zi :
- e imperios să zâmbim , să fim pozitivi ;
- e necesar să facem planuri concrete , corecte ;
- e obligatoriu să nu ne pierdem în energii și evenimente care nu ne ajută deloc sau mai rău nu ne aduc echilibru ;
- e corect față de noi înșine să nu ne mințim , să fim integri și să ne ghidăm după principii sănătoase în orice avem de ales ;
- e indicat să nu irosim timp prețios din viața noastră în compania unor oameni care nu ne apreciază , nu ne respectă .
Cum bine spunea cineva mai înțelept decât mine-dacă vrei să fii puternic , pozitiv , alege lângă tine oameni care sunt deja așa , învață de la cei care știu sau au deja ceea ce cauți ! Poți reuși doar dacă vrei cu adevărat , dacă îți creezi singur mediul și cauți soluții unde ele deja există !
Așa că , hai să fim fericiți pentru ceea ce avem și să luptăm zi de zi să ne împlinim vise și planuri , pentru că totuși viața este o provocare frumoasă dacă știi cum să o privești !