Rezumatul unui vis

Posted in By Mihaela Br. 4 comments

Nu poți reuși în concretizarea unor vise sau planuri dacă nu ai în minte măcar câteva repere de la care să pornești ! Cel puțin asta am realizat eu până acum...
Degeaba îți dorești multe , în zadar faci planuri dacă nu le pui în practică ! Avem tendința de multe ori , din păcate , să ne pierdem în frici , temeri , influențe din exterior ! Nu prea pricep de ce , dar se întâmplă des asta ! Dacă ceea ce vrem să realizăm pare greu de cucerit , deja se instalează frica de eșec ,  de parcă ne-ar contoriza cineva ! Eșecul , după părerea mea nu există , există doar alegeri neinspirate care duc la o finalitate nefericită , dar oricum ar fi , putem schimba totul și învăța din experiență ! Nebun trebuie să fii să repeți niște greșeli , când știi sigur că nu duc nicăieri !
Așa că , frica este un obstacol real , dar dacă ne detașăm de situație , putem ușor înțelege că acest sentiment este doar în mintea noastră , nu are temei și nu trebuie să îi dăm putere trăind-o și gândindu-ne prea mult la ea ! Frica poți să o simți , dar nu o hrăni și las-o să plece de lângă tine !
Influențele din exterior sunt încă un hop puternic care ne pot dărâma înainte de a face mai mult de doi pași ! De ce ? Pentru că e puternic cuvântul spus și repetat ! Dacă însă privești bine , realizezi că acei oameni care îți vor spune că visezi cai verzi pe pereți , acei oameni care îți vor relata deja imposibilitatea de a realiza ceva , nu au de fapt nimic în comun cu tine și gândirea ta ! Puțini îți vor împărtăși viziunile , chiar poți fi singurul care vede ceva mai mult ! Dar e necesar să își reamintești că nu contează ce spun sau cred ceilalți pentru că nu ei îți trăiesc viața , nu te cunosc la fel de bine ca tine însuți și nu au calea ta ! Părerea mea este că fiecare are calea lui unică de a ajunge la propriul echilibru ! Degeaba vrei tu să împărtășești cu entuziasm ceva ce ție ți se pare pozitiv , revelator , schimbător , dacă celălalt nu vede asemenea ție , totul e nul !
Nu poți decât să mergi mai departe și să atragi în lumea ta oameni pozitivi , vizionari și să îți trăiești visele așa cum vrei și poți doar tu !
O altă etapă de trecut este concretizarea viselor tale ! Totul pornește de la un gând stingher sau digerat îndelung și se continuă cu mii de idei ! Dar trebuie să dăm libertate acestor idei să se nască în realitate prin verbalizare , scriere ! Apoi se pun în practică și chiar dacă unele nu sunt bune , găsești tu altele zece în loc mult mai inspirate ! Altfel unde ar mai sta provocarea vieții ?!!
Așadar , totul începe de la idee , viziune și se poate concretiza în schimbări majore în viață , destin fericit !
Numai că depinde doar de noi cum ne raportăm la visele și calea care ni se arată în minte și ne îndeamnă să fim pozitivi , să credem , să fim noi înșine mereu !
Vă întreb , nu se merită în viața scurtă care ni s-a dat  , să ne urmăm visele și viziunile indiferent de obstacole ?