Doar o idee !

Posted in By Mihaela Br. 2 comments

Contează oare de fapt , unde ne aflăm sau cum ne simțim în acel loc ?! Contează cât posezi material sau ce ești în stare să faci cu acel mult sau puțin de care te poți folosi ?! Contează câți prieteni ai în jur sau ce și cât investești în acele relații ?!
Totul până la urmă se definește prin ce simțim , cum percepem sau cât ne legăm de ceva , cineva ! Ar trebui să nu uităm să practicăm detașarea și non-atașamentul față de locuri , oameni și amintiri , mai ales de amintiri ! Amintirile , reântoarcerea în trecut mult prea des nu fac decât să te desprindă de tine însuți și să te slăbească ca entitate ! Amintirile ar trebui să le accesăm doar să ne bucurăm de momente prețioase , de stări care ne-au făcut fericiți ! Doar atât , dincolo de această limită intervine durerea , tristețea și destrămarea sufletului !
Atașamentul în general nu este ceva binevenit pentru că nu ajută decât pe moment și este iluzoriu !
Ca să decizi când devii prea atașat de ceva sau cineva imaginează-ți că pentru puțin timp ești fără obiectul atașamentului tău și observă cum te-ai simți - fericit , plin de forță sau slăbit , deprimat ?!
Apoi ajungi să înțelegi de ce nu trebuie să te încorsetezi conștient de lucruri , locuri , persoane !
Lasă pe cei de lângă tine să fie cum își doresc , alege pe cine să iubești și cine să te iubească sincer , de ai puțini prieteni așa este mai bine , nu ai nevoie de superficialitate sau relații lipsite de energie sau veridicitate , lasă sufletul tău să dăruiască dragoste și bunătate dar nu îl oferi pe tavă și fii mai rezervat !
Locurile unde trăiești sau ajungi , privește-le cu bucurie și creează amintiri frumoase pentru viitor , lasă numai lucrurile deosebite să te înconjoare și caută altele noi neâncetat , secretul stării de bine este non-atașamentul și evoluția mereu spre altceva mai bun , întodeauna se poate ajunge mai sus !
Tu ești forța , energia , lumina și doar tu îți poți ghida gândurile și inima să aleagă calea spre fericire , dăruire și echilibru , zi de zi , moment după moment !
Pace vă doresc !

Photo credit : Mihaela B.