Dincolo de tine...

Posted in By Mihaela Br. 0 comments

Mă întreb de multe ori : de ce nu avem puterea mereu , dar fără excepție , să fim noi înșine indiferent de situație !? Și de aceleași multe ori știu și răspunsul imediat : pentru că ne lăsăm ghidați de exterior , pentru că renunțăm la noi , pentru că uităm că avem fiecare dintre noi valoare ca oameni !
Recent m-am lovit de duritatea unor suflete,m-a uimit transformarea unor oameni pe care i-am simțit in trecut buni și atenți la detalii și înțelepciune și experiența aceasta m-a determinat să realizez a mia oară că valoarea ta ca om nu ți-o dă cel de lângă tine , tu ți-o știi și trebuie să ți-o protejezi , nimeni nu luptă pentru tine în locul tău , nimeni nu are compasiune pentru tine deloc , pentru că puțini oameni sunt în esența lor buni și știu să fie înțelepți  indiferent de situație !
Îmi argumentam o idee unui om cu nimic mai presus de mine , că eu consider că viața îmi este prea scurtă pentru a o pierde în clipe amare și nemeritate ! Știu sigur că mi-a înțeles ideea , dar s-a ferit să o arate ! Mă întrebam pe moment de ce ar face asta ?! Pentru că , nu a mai știut să vadă dincolo de om ...și câte momente sunt de acest fel în viață !
Așa că , cel ce citești aceste cuvinte , ridică privirea și extrapolează dincolo de tine crezul tău,indiferent dacă te faci plăcut celorlalți sau nu , asta conteaza cel mai puțin, nu ceilalți te definesc , nu ei îți pun limite și repere de viață , tu alegi acum , mâine , tu alegi să fii fericit sau nefericit cu viața ce o ai , iar dacă clipele ce le trăiești te îngrădesc în a fi tu , înseamnă că e timpul ferm de o schimbare esențială de mediu , de drum și de percepții !
Ca un exemplu deosebit care să îmi întărească ideea , vă las să priviți un om , care cu siguranță , prin existența lui a ajuns să transceadă dincolo de ceea ce se vede cu ochii fizici și se percepe cu mintea !
Pace vă doresc și curaj de a alege la momentul cuvenit clipei !

https://www.youtube.com/watch?v=TtN_P71i_-s